bmx reparatie onderhoud

BMX Onderhoud:

Om ervoor te zorgen dat je rit altijd soepel verloopt en je BMX altijd in topconditie blijft, is een beetje onderhoud en schoonmaak nodig. Geen zorgen, we helpen je! Hier zijn enkele handige tips om je fiets te laten glimmen en presteren als een kampioen:

 1. Regelmatig controleren: Neem voor elke sessie even de tijd om je fiets te inspecteren. Controleer de bandenspanning, remmen, kettingspanning en eventuele losse bouten of moeren. Dit helpt problemen te voorkomen voordat ze ontstaan.
 2. Houd het schoon: Modder, stof en vuil kunnen zich ophopen op je fiets en de prestaties verminderen. Gebruik een zachte borstel en bijvoorbeeld Cyclon bikecleaner om je fiets schoon te maken. Droog alles goed af met een zachte doek.
 3. Smeer de ketting: Oké, dus hier is de deal met het schoonmaken van je ketting:

Stap 1: Spuit de ketting eerst in met wat Bike cleaner met behulp van een doek.
Stap 2: Pak dan een schone doek en draai de ketting nogmaals terug.
Stap 3: Mocht je een compressor bij de hand hebben: na de tijd afspuiten met een compressor, totdat je rond bent.
Stap 4: Nu is het tijd voor wat liefde en zorg. Pak de Cyclon All Weather Lube en breng 10cm All Weather Lube op de ketting aan de binnenkant/ onderkant ketting.
Stap 5: Oké, nu wordt het leuk! Maak een ritje van ongeveer een kilometer, of als je binnen bent, laat die pedalen gewoon even een minuutje draaien. Zo verspreid je de lube mooi over de hele ketting.
Stap 6: Na dat ritje is het tijd om wat overtollige lube weg te halen. Pak weer de schone doek en veeg het overtollige van de ketting af.

 1. Check de remmen: Goed werkende remmen zijn essentieel voor je veiligheid. Controleer regelmatig de remblokjes en vervang ze indien nodig.

Mocht je een fiets hebben met hydraulische schijfrem, bij deze een paar handige tips om het meeste uit je hydraulische schijfremmen te halen:

 1. Inlopen: Geef je nieuwe remmen wat tijd om in te lopen voordat je ze volledig op de proef stelt. Begin met zachte remacties en bouw geleidelijk aan meer kracht op terwijl de remblokken zich settelen.
 2. Onderhoud: Controleer regelmatig de remblokken op slijtage en zorg ervoor dat de remklauwen goed gecentreerd zijn.
 3. Bloeden: Als je merkt dat je remmen sponzig aanvoelen of als je het gevoel hebt dat er lucht in het systeem zit, kan het nodig zijn om de remmen te ontluchten. Dit is een klusje voor een professionele fietsenmaker, dus aarzel niet om een afspraak te maken als je hulp nodig hebt.
 4. Bewaar je fiets op de juiste manier: Wanneer je je BMX niet gebruikt, bewaar hem dan op een droge en veilige plek, bij voorkeur binnen. Zo blijft je fiets beschermd tegen de elementen en ongewenste gasten.
Kopie van bmx reparatie onderhoud

BMX onderhoud wordt uitgevoerd door één van onze monteurs. Dit is altijd op afspraak

We voeren alle BMX reparaties uit, bijvoorbeeld bandenwissel, cranksets verwisselen, wielsets ombouwen, frames ombouwen, wielen spaken, tandwielen verwisselen etc.

Een volledige bikecheck kan bij Flow BMX voor €50. Eventuele onderdelen te vervangen door slijtage, zoals headsets, bottom brackets etc. worden in overleg vervangen op meerprijs van deze BMX onderdelen.

Flow BMX montage inplannen

Plan je montage in, in onderstaand boekingsformulier. We contacten je vervolgens over de benodigde materialen etc.

Gemiddelde arbeidskosten per soort reparatie (exclusief materialen):

 • Remblokken vervangen: €12,50 – €25,00
 • Ketting spannen: €12,50 – €25,00
 • Bottom bracket vervangen: €25,00
 • Voor- en achterband vervangen: €25,00
 • Headset monteren: €25,00
 • Cranks vervangen: €25,00 
 • Remset ontluchten: €25,00 – €50,00
 • Wiellagers vervangen: €25,00 – €50,00
 • Slag/ slinger/ hoogteslag uit wiel halen: €50,00
 • Wiel omspaken: €150 – €200
Winkelwagen